Klantenservice

Kom je ergens niet uit? Onderaan hebben we de meest gestelde vragen al voor je op een rijtje gezet.

Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? We helpen je graag!

Je kunt ons elke dag tussen 9:00 en 18:00 bereiken via telefoon of email.

Telefoon: +31202100165
Email: [email protected]
Adressen:

A-Bike Vondelpark A-Bike Leidseplein
Tesselschadestraat 1E Kerkstraat 27A
1054 ET Amsterdam 1017 GB Amsterdam

Neem contact op

    NAME

    E-MAIL

    YOUR MESSAGE

    Veelgestelde vragen

    Reserveringen

    Hoewel je ook spontaan kunt binnenlopen bij de twee winkels van A-Bike, raden we je aan om fietsen en fietstours vooraf te reserveren. Op die manier weet je zeker dat jouw fiets of fietstour naar keuze beschikbaar is.

    Het is mogelijk om je reservering voor een huurfiets of fietstour te annuleren. Doe je dit binnen kantooruren (tussen 9.00u en 18.00u), dan bel je A-Bike op +31(0)20-2100165 (A-Bike Dam Square) of +31(0)20-2181292 (A-Bike Vondelpark). Buiten kantooruren stuur je een e-mail naar [email protected].

     

    Aan het annuleren van je reservering voor een huurfiets of fietstour kunnen wel kosten verbonden zijn:

    • Annuleer je de reservering 4 of meer dagen van tevoren, dan brengen wij niks in rekening.
    • Annuleer je de reservering tussen de 4 dagen en 1 dag van tevoren, dan brengen we 50 procent van de huurkosten in rekening.
    • Annuleer je de reservering korter dan 1 dag (24 uur) van tevoren, dan moet je het hele bedrag voor het huren van de fiets(en) betalen.

    Kom je de fietsen liever wat eerder of juist later ophalen? Of kies je toch voor een ander soort fiets of tour? Dan kun je jouw reservering wijzigen. Dit doe je uiterlijk 24 uur van te voren via een e-mail naar [email protected].

    De winkelmedewerkers van A-Bike spreken Engels en Nederlands. Spreek je een andere taal, zoals bijvoorbeeld Duits, Spaans of Frans? Grote kans dat één van onze medewerkers je daarin te woord kan staan.

    Vragen over fietsverhuur

    Als borg vragen we om één geldig identiteitsbewijs. Dit kan een paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs zijn. Hier maken wij slechts een kopie van. Wanneer je meer dan vier fietsen huurt, vragen we twee identiteitsbewijzen als borg. Je kunt er ook voor kiezen om per fiets 50 euro borg te betalen. Ga je voor die optie, dan ben je verplicht om voor iedere fiets een verzekering af te sluiten. Op het moment dat je de fiets(en) in goede orde bij ons inlevert, krijg je de borg terug.

    Welk type fiets het beste bij jou past, hangt af van wat je plannen.

    • De bakfiets is handig als je wilt fietsen met kinderen. Met een bakfiets vervoer je kinderen op een veilige en praktische manier.
    • Op zoek naar iets extra bijzonders? Dan kun je gaan voor een tandem, een fiets waarop je met zijn tweeën fietst. De tandem is ook geschikt wanneer één van de twee fietsers minder fit is of beperkte fietsvaardigheden heeft.
    • De e-bike is perfect als je lange afstanden wilt fietsen en voor mensen die af en toe een steuntje in de rug nodig hebben.
    • De kinderfiets is geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar die zelfstandig kunnen fietsen.
    • De city bike is de meest gebruikelijke fiets, waarmee je comfortabel, veilig en op eigen kracht door de stad fietst.

    De A-Bike medewerkers in de winkel adviseren je graag over de fiets die het beste past bij jouw plannen. Probeer ze gerust allemaal uit in en rondom de winkel.

    Bij de prijs voor het huren van een fiets is inbegrepen: fantastische service, gratis wifi en koffie in de winkel, twee sloten én natuurlijk het allerbelangrijkste: een goed onderhouden fiets van topkwaliteit, gemaakt in Nederland.

    De city bikes zijn beschikbaar in twee verschillende maten. Ook de kinderfietsen komen in twee maten. De zadels en sturen van alle fietsen zijn verstelbaar, dus er zit altijd een exemplaar bij dat past bij jouw lengte.

    Ja, wij kunnen fietsen ook bij je hotel, hostel of appartement bezorgen. De kosten zijn afhankelijk van de bestemming en datum. Neem contact op via [email protected] voor een op maat gemaakt aanbod.

    Vragen over fiets tours

    Er is geen minimum aantal deelnemers voor de fietstours. Ben jij de enige, dan neemt de gids je alsnog mee.

    Bij de prijs voor de fietstour is inbegrepen: de fiets, de gids, koffie en wifi in de A-Bike winkel.

    Hoeveel mensen er deelnemen aan de fietstours verschilt. Wanneer meerdere mensen de tour hebben geboekt, dan fietsen jullie samen als één groep. Maar het kan dus ook voorkomen dat je de gids helemaal voor jezelf hebt.

    De maximale groepsgrootte is 15 personen. Gemiddeld zijn dit er 8.

    Ja, wij bieden ook privétours aan. Het is wel belangrijk dat je dit vooraf per mail aangeeft.

    We bieden fietstochten met gids aan in het: Engels, Nederlands, Spaans, Duits en Frans. Heb je een specifiek taalverzoek? Laat het ons dan vooraf weten.

    Voor kinderen die meegaan in een kinderzitje op de fiets zijn alle fietstours gratis. Als een kind zelf meefietst, brengen we de normale prijs in rekening.

    Je boekt een fietstour uiterlijk 24 uur van tevoren. Natuurlijk geldt: hoe eerder je boekt, hoe beter.

    Bij lichte regen voorzien wij je van een regenjas en gaat de fietstour gewoon door. Is er sprake van zware regen? Dan stellen we de fietstour uit, of annuleren hem. In dat laatste geval krijg jij je geld terug.

    Vragen over fietsen in Amsterdam

    Amsterdam is één van de veiligste hoofdsteden van Europa. Het aantal fietsdiefstallen is gek genoeg relatief hoog. Daarom voorzien wij alle fietsen van twee sloten: een ringslot en een kabelslot. Onze e-bikes hebben zelfs drie sloten. Met het ene slot zet je de fiets zelf vast, met het andere slot bevestig je de fiets aan een fietsenrek of ander object (zoals een hek of een lantaarnpaal). Ben je met een groepje, dan kun je de fietsen ook aan elkaar vastmaken. Let dan wel op dat je niet per ongeluk een verkeerde fiets aan je slot hangt!

    Op de fiets is het vooral belangrijk om je kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. Zorg in ieder geval dat je kleren aan hebt waarin je prettig beweegt. Is het wat fris buiten, dan is het fijn om meerdere lagen kleding te dragen. Kunnen de eerste vijf minuten op de fiets nog wat koud zijn, na de eerste paar kilometer warmt je lichaam al lekker op. Dan is het fijn als je een laag kleding kunt uittrekken. Verder is het belangrijk om kleren te dragen die lekker zitten. Voor langere afstanden zijn strakke broeken bijvoorbeeld niet zo fijn.

    Amsterdam is een veilige stad, dus er zijn geen gebieden waar je niet kunt fietsen. Gebruik wel je gezonde verstand, zoals je dat in iedere stad zou doen. Fiets je in de nachtelijke uren door een straat waar jij je niet prettig voelt? Probeer dan een route te nemen die wat drukker is. Meer mensen op straat, betekent minder kans op criminaliteit.

    Nee, in Amsterdam mag je een fiets niet overal parkeren. Om er zeker van te zijn dat je fiets op een correcte manier is geparkeerd, raden we je aan om hem – als het kan – altijd in een fietsenrek te parkeren. Fietsenrekken vind je door heel de stad. Parkeer in ieder geval nooit op de weg of midden op de stoep. Rondom treinstations en bij drukke pleinen zoals het Leidseplein is het belangrijk je fiets te parkeren op de daarvoor aangewezen plekken. Op deze (Engelstalige) website van de gemeente Amsterdam lees je meer over parkeren in Amsterdam. Had jij je fiets ergens geparkeerd en is hij verdwenen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij A-Bike. Mogelijk is je fiets losgeknipt door medewerkers van de gemeente en meegenomen naar het Fietsdepot.