Een bezoek aan Amsterdam in december? – Hier zijn de top 4 dingen die je kunt doen!

Amsterdam is een magische plek tijdens de maand december, en ondanks dat het de donkerste tijd van het jaar is, maken de levendige verlichting, bruisende markten en feestelijke sfeer van de stad het een van de gezelligste maanden. In december vieren de Nederlanders niet alleen Kerstmis en Nieuwjaar, maar ook Sinterklaas, een nationale viering. Lees hieronder om de leukste activiteiten te ontdekken die je kunt beleven tijdens deze gezellige maand in Amsterdam, inclusief de mogelijkheid om je ervaring te verbeteren met een gehuurde fiets in Amsterdam.

Verken de kerstmarkten – Gemakkelijk te bereiken met een fietsverhuur in Amsterdam!

Elk jaar keren gratis te bezoeken kerstmarkten terug, met bijvoorbeeld een markt bij Museumplein, gemakkelijk bereikbaar met een fietsverhuur in Amsterdam! Nederlanders, samen met andere Europeanen, beschouwen Kerstmis als een groot feest. Op de markten geniet je van glutenvrije warme chocolademelk, verwen je jezelf met een gevarieerd assortiment aan kerstsnacks en -desserts, en winkel je voor kleding, decoraties, souvenirs en lokale producten. Twijfel je over welke markt je moet bezoeken?

  • Ice Village: Deze markt op Museumplein, vlakbij het Rijksmuseum, biedt winkelen voor souvenirs, kleding, eten en drinken. Vanuit onze winkel in het Vondelpark is deze markt slechts 5 minuten verwijderd op je gehuurde fiets!
  • Funky Xmas Market: Meer geïnteresseerd in kunst en design? Deze markt is iets voor jou! Kunstenaars verkopen hun meesterwerken rechtstreeks aan jou. Vanuit onze winkel in het Vondelpark is deze markt slechts 17 minuten verwijderd op je gehuurde fiets! Met een e-bike zelfs in 10 minuten!

Ga Schaatsen voor het Rijksmuseum – Handig met een fiets in Amsterdam!

Rondom het Rijksmuseum zijn er ijsbanen waar je kunt schaatsen! Het is niet alleen in het midden van het stadscentrum, maar het is ook erg mooi. Het is leuk voor koppels, vrienden en familie, jong of oud; het is altijd leuk en gezellig! Huur een fiets in Amsterdam en maak het meeste van je decemberavontuur.

  • Pure Markt: Wil je volledig duurzaam gaan? Dan is dit jouw markt! Elk product wordt vanaf nul gemaakt, en de plek is een van de meest waardevolle duurzame plekken van Amsterdam geworden! Vanuit onze winkel in het Vondelpark is deze markt slechts 17 minuten verwijderd op je gehuurde fiets! Met een e-bike zelfs maar 10 minuten! Ga voor volledige duurzaamheid!
  • Winterdorp: met je kinderen? Neem ze mee naar dit paradijs! Het is een markt die je niet echt ziet in welke tip-lijst dan ook, maar alle kinderen vinden het geweldig vanwege het schaatsen, de kerstverlichting en de warme chocolademelk! Vanuit onze winkel in het Vondelpark is deze markt slechts 26 minuten verwijderd met een gehuurde fiets! Met een e-bike zelfs maar 15 minuten!

Geniet van Traditionele kerst desserts – Maak je eigen fietsroute tijdens de fietsverhuur!

Nederlanders houden van lekker eten! Ook al staat de Nederlandse cultuur niet bekend om haar eetcultuur. Er zijn een paar dingen die je zeker moet proberen!

  • Kerststol: een zoet suikerbrood dat meestal gevuld is met rozijnen en specerijen, vaak genoten bij het ontbijt. Je kunt het in elke supermarkt kopen, maar wees gewaarschuwd, iedereen eet dit! Dus ze kunnen snel op zijn.
  • Oliebollen: een traditionele zoete snack die Nederlanders eten tijdens oud en nieuw en kerst, verkrijgbaar gedurende de hele maand december. Er zijn varianten met rozijnen en zonder, en je eet het met poedersuiker. Overal in Amsterdam zijn er kraampjes die deze verkopen; dus wanneer je op je gehuurde fiets bent, moet je zeker een oliebollen-stop maken!
  • Pepernoten: Traditioneel is dit wat Nederlanders eten tijdens Sinterklaas! Het is erg lekker en iets wat je overal kunt krijgen! Het is zoet en tegelijkertijd erg smaakvol. Iedereen houdt ervan hier!

Beleef het Amsterdam Light Festival – Ideaal met een fietsverhuur in Amsterdam

Het Amsterdam Light Festival biedt elk jaar een betoverende route versierd met prachtige, steeds veranderende artistieke verlichting. Verbeter je ervaring door een fiets te huren in Amsterdam, waardoor je moeiteloos de diverse kunstwerken van licht kunt verkennen. Neem tussendoor een ontspannen pauze om te genieten van wat warme chocolademelk, waardoor je reis door het festival nog aangenamer wordt met een gehuurde fiets in Amsterdam.