Fietsverhuur in Amsterdam voor gezinnen.

Bezoek je Amsterdam met je familie en (kleine) kinderen en wil je de stad verkennen per fiets? Dan wil A-Bike je graag helpen op weg. In dit artikel geven we je de belangrijkste tips en trucs voor de ultieme fietservaring met je gezin in Amsterdam.

Is het veilig om met kinderen in Amsterdam te fietsen?

Het verkennen van Amsterdam per fiets met het hele gezin is een onvergetelijke en fantastische ervaring. Je kiest zelf waar je naartoe gaat, hoe snel en hoe vaak je stopt voor pauzes en je zult de stad ervaren op dezelfde manier als de lokale bevolking, voor wie fietsen de belangrijkste vorm van transport is. Maar veel bezoekers uit het buitenland vragen zich af: is het veilig om met mijn kinderen in de stad te fietsen? Ons antwoord in het kort: ja, het is veilig om met je gezin in Amsterdam te fietsen, zolang je je houdt aan de basisregels voor veilig fietsen. Wat die regels zijn, hangt af van jouw gezinssituatie:

De (jonge) kinderen kunnen nog niet fietsen

Kleine kinderen die nog niet zelfstandig kunnen fietsen, kunnen meerijden met een volwassene op zijn of haar fiets, bijvoorbeeld in een kinderzitje op het stuur, achter de stoel of aan de voorkant van een bakfiets (lees hieronder meer over de verschillende soorten fietsen). Natuurlijk moeten volwassenen met een kind op de fiets zich houden aan de belangrijkste regels voor veilig fietsen. Houd je fiets op de duidelijk gemarkeerde fietspaden en fiets niet op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Twijfel je? Stap dan af en loop de fiets verder op de stoep totdat de situatie weer duidelijk is. Rem nooit plotseling en fiets ten slotte nooit door een rood stoplicht.

De kinderen kunnen al fietsen

Kunnen de kinderen al fietsen? Dan staan ze waarschijnlijk te popelen om op hun eigen fietsen te stappen. We adviseren ouders om de bovengenoemde veiligheidsregels met hun kinderen door te nemen. Tijdens het fietsen is het handig om je kind ‘aan de binnenkant’ te laten rijden (tussen de volwassene en de stoeprand). Het dragen van een helm is niet verplicht in Nederland, maar we raden het wel ten zeerste aan.

Welke fiets moet ik huren met mijn gezin?

Schrik niet in Amsterdam als je een moeder of vader ziet voorbijracen op een fiets met drie kinderen in het sleepnet en een paar grote boodschappentassen aan het stuur. Dit kan intimiderend lijken voor buitenlandse bezoekers, maar maak je geen zorgen: deze vaardigheid vereist jarenlange oefening en Amsterdammers verwachten dit niet van bezoekers. Maar wie weet waar je toe in staat bent na wat oefening met de verschillende fietsen die A-Bike verhuurt aan gezinnen! Je kunt kiezen uit de volgende modellen:

Normale fiets met kinderzitje

Deze fiets is geschikt voor volwassenen. Weegt je kind minder dan 15 kilogram? Dan kun je hem of haar meenemen in het kinderzitje dat aan het stuur bevestigd is. Weegt je kind meer dan 22 kilogram, dan kun je hem of haar in het kinderzitje op de achterkant van de fiets meenemen. Het laaggeplaatste frame maakt het gemakkelijk om op en af te stappen.

Bakfiets

Weegt je kind meer dan 22 kilogram en kan hij of zij nog niet zelfstandig fietsen? Dan is een bakfiets een goede keuze. Deze praktische fiets is erg populair bij gezinnen in Amsterdam. In een bakfiets passen twee kinderen, waar ze op een klein bankje met veiligheidsgordels zitten om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven.

Tandem

Kan je kind al fietsen, maar ben je bang dat hij of zij uiteindelijk te moe wordt? Of twijfel je om je kind alleen te laten fietsen? Dan is de tandem een geschikt alternatief: samenwerken en samen fietsen. Plezier gegarandeerd!

Kinderfiets

Voor kinderen tot 10 jaar verhuurt A-Bike speciale kinderfietsen. De kleinere fiets is extra veilig vanwege de reflectoren, de anti-slip pedalen en de handremmen voor de voor- en achterwielen.

De leukste fietsverhuur voor gezinnen in Amsterdam

Amsterdam per fiets ontdekken is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. A-Bike verhuurt fietsen voor jong en oud, zodat het hele gezin mee kan doen. Je kunt kleine kinderen die nog niet kunnen fietsen meenemen op je fiets. A-Bike voorziet je van kinderzitjes die aan het stuur (voor kinderen onder 15 kilogram) of op de achterkant van de fiets (voor kinderen tot 22 kilogram) bevestigd kunnen worden. In een bakfiets is er ruimte voor twee kinderen, zelfs als ze meer dan 22 kilogram wegen. Kan je kind al fietsen? Dan kan hij of zij meefietsen op een extra veilige kinderfiets. Plezier gegarandeerd!